Impreuna Pentru Marius

Istoric medical

<< Back
 
2006
Carcinom
rinofaringe drept
  In urma unei otite la urechea dreapta si o Adenopatie Latero-Cervicala Dreapta am fost diagnosticat cu Carcinom Nediferentiat Rinofaringe Drept (Cavum).

Tratament:
- 9 sedinte chimioterapie pe durata a 9 luni de zile cu Taxol si CisPlatin;
- 35 sedinte iradiere cu fotoni. Dupa mai multe investigatii ulterioare a reiesit ca in urma iradierii tumorii, un fascicol de radiatii a trecut prin tiroida, unul prin creierul mic si unul prin vertebra numarul 2. Tiroida si coloana vertebrala (vertebra C2) nu au suferit leziuni.

Efecte secundare la acel moment:
- Simtul tactil: Mi-a fost afectat simtul tactil la nivelul membrelor superioare si inferioare (simtul tactil era usor diminuat si aveam senzatii de amorteala - ca si cum palmele si talpile picioarelor ar fi fost in punga). Mi s-a pus dignosticul de Polineuropatie Senzitiva.
- Nervii auditivi - Hipoacuzie pe frecventele inalte si medii.
- Glandele salivare - Hiposalivatie.

Incepe o degradare foarte inceata a sistemului nervos periferic. La acel moment ma puteam deplasa fara probleme. In anii care au urmat, cam dupa 2011, am observat o degradare extrem de inceata a controlului motoriu.

Memoria, gandirea nu au fost afectate.
     
2014
AVC Hemoragic operat
  In urma operatiei, dupa curatarea hemoragiei, mi s-a corectat o circumvolutiune din interiorul creierului mic care a fost banuita ca ar fi provocat AVC-ul, pe motiv ca avea peretii foarte subtiri. Mi-a fost introdusa si o placa de Titaniu.

Dupa operatie nu am constatat efecte secundare, m-am recuperat in proportie de 99.99%.

Vitezele de transmitere a nervilor periferici erau bune, in parametri normali.
     
2016
Demielinizare a creierului mic
  Apare pentru prima data terminologia de “demielizare a creierului mic”.

Starea de sanatate se degradeaza in continuare incet, iar cea mai importanta parte este cea motorie. Efectele sunt din ce in ce mai vizibile si greu de stapanit. Puteam merge pe distante mici si aveam nevoie de o atentie mare pentru a nu-mi pierde echilibrul. Simteam ca nu mai am forta in picioare. Pentru urcatul scarilor aveam nevoie de bara de sprijin.
     
2016
AVC acut ichemic de tip lacunar hemisferic stang. Hemipareza dreapta ataxica. (Spital Elias)
  AVC-ul nu se observa pe CT sau RMN, dar simptomele sunt ca ale unui AVC. Se da diagnosticul de AVC si se urmeaza tratament post-AVC.

Recuperarea dupa AVC, timp de 3 saptamani a decurs destul de bine, ramanand cateva sechele pe partea dreapta impreuna cu o lipsa de forta in membrele drepte.

Totusi degradarea pe intreg corpul evolueaza, mersul desfasurandu-se cu dificultate din cauza scaderii coordonarii si fortei, intreg sistemul nervos periferic fiind afectat (degradarea este inceata si graduala in fiecare zi).
     
2019
AVC netratat (Spital Universitar)
  Cu toate ca simptomele erau ca ale unui nou AVC. Pe CT si RMN nu se observa un nou AVC (ca in cazul Elias). Nu se da dignostic de AVC si e urmata externarea.

Externarea si netratarea acestui nou AVC face ca partea dreapta sa ramana destul de afectata. Am incercat recuperararea prin kineto-terapie mai multe luni de zile, dar fara un efect foarte vizibil.
     
2022
Tetrapareza ataxica cu predominanta hemiparezei drepte (Spital Elias)
  Din nou simptome ca in cazul unui AVC, cu pierderea de putere in partea dreapta a organismului. Nu este pus diagnostic de AVC, urmeaza externarea.

Partea dreapta ajunge cam OFF.
     
2023
Consult Neuroaxis
  Apare explicatia degradarii si a AVC-urilor: In urma iradierii creierului mic a rezultat o imbatranire accelerata a vaselor de sange, in special a celor mici.